March 2, 2020

Daikon

最近大根 (it's literally called daikon here as well)の煮物を毎週作っている。目標はコンビニおでんくらいのクオリティ。並行してかぼちゃ(to be correct, it's a squash similar in favor to Kabocha)の煮付けも作っている (when I tried to translate squash, the translation app says it's Kabocha, no, it's not the same)。これらは常備菜みたいなもので、必要ない日の方が多い。というのも、ランチセミナーとその残りで済む日が多いからだ。しかし、sometimes I don't feel like going to my office before noon or the food at lunch seminar is simply miserable, そういう日とかには重宝するのだ。あとは1時間くらい何も考えずに料理するのが気分転換によい。料理が好きというよりかは、研究をしない時間を強制的に作りたい。大学院生を何年もやってると、物事を営む理由がだんだん逆さまになってくる。

It's March already. I cannot imagine how time flies so fast. Over the weeks I was working on a paper with my advisor and one collaborator. As a second author, my job was to analyze data and provide some feedback on the paper which is mostly revised by the first author (advisor).
As always, working on a paper for journal submission is not something making you feel good. Rather, it often makes you exhausted, especially when you have a few psets or readings for class (何を隠そうまだ私は一介の学生なので). I really like the paper and have enjoyed working with collaborators - they are my fabulous colleagues - but the structure which makes us do multiple projects is causing a conflict. Anyways, 第二著者であくせくコードをひたすら走らせた論文をサブミット出来たので気持ちが軽い。順調にいけば一年後くらいにスペシャルイシューのひとつ。

と言っても明日からはアクティブな5-6本の論文を進めないといけないので、かつ全部なぜか第一著者なので、again stressful days are coming。うち3本くらいは、見込みがまだありそうなのでフルコミット。途中でso so感が出てきた論文の対処はどうした方がいいのか、まだよくわからない。書くけど。

今日も日曜らしく朝走り、午後に卓球とスイミング。お昼はGC で日本の知り合いとブランチ。It was nice catching up with them.


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